Pilates Essential

Snel naar ons aanbod

Laatste nieuws

Update 17/06/2024 : inschrijven kan vanaf 22/06/2024 om 08:00 voor de start op 17 september van beide sessies - de inschrijvingsblokjes staan dan live en u kan hierboven links op de oranje knop SNEL NAAR ONS AANBOD klikken om uw inschrijving te starten.

Het lidgeld is NIET verhoogd ondanks de prijsstijgingen zowat overal - wij zijn erg flexibel met onze democratische prijzen en werken zonder bindende, dure abonnementen. Sporten op uw maat en agenda is onze andere grote troef.

DATA SEIZOEN 2024-25 : wekelijks doorlopend - geen sessies in de herfst-kerst-krokus-paasvakantie - 1 sessie om 18:00 en 1 sessie om 20:30.

HERFST SINT-KRUIS: sept 17-24/okt 01-08-15-22/nov 05-12-19 - om 18:00 en om 20:30

 • alle info : martin.blomme@skynet.be 
 • een proefles is gratis, vrijblijvend en mogelijk indien plaats - ALTIJD eerst mailen voor de inschrijvingsprocedure
 • een onvolledige reeks op uw eigen maat kan meestal : ALTIJD eerst mailen voor de inschrijvingsprocedure
 • bevalt de lopende sessie je toch niet : stap dan zonder financieel verlies over binnen ons globaal aanbod

Info 

Seizoen 1 - We starten met Pilates Essential een compleet nieuw seizoen om aan de hoge vraag te kunnen voldoen. Deze reeksen zijn hoofdzakelijk voor beginners om de 34 pilatesoefeningen stap-per-stap aan te leren en week na week op te bouwen. Pilates eist niet veel tijd, maar wel consistentie op langere termijn voor goed resultaat. Zo staat de bedenker van pilates, Joseph H. Pilates, bekend om zijn volgende quote: “Je voelt je beter na 10 sessies, je ziet er beter uit na 20 sessies, je hebt een heel nieuw lichaam na 30 sessies.”

Pilates is een geweldige oefenvorm die kan helpen bij het verbeteren van de flexibiliteit, kracht, uithouding, lichaamshouding en welzijn. Het is een oefenvorm die geschikt is voor mensen van alle leeftijden.

Het aanbod loop in 3 reeksen (herfst - winter - lente) van elk 9 weken van minimum 1 uur aan 50€ per sessie per persoon met start om 18:00 en 20:30 in Sint-Kruis - telkens op dinsdagavond. Geen sessies in alle schoolvakanties.

Aanbod 2024-25 - seizoen 1

ESSENTIAL HERFSTDINS - 17 sep - 18:0050 €
ESSENTIAL HERFSTDINS - 17 sep - 20:3050 €
ESSENTIAL WINTERDINS - 03 dec - 18:0050 €
ESSENTIAL WINTERDINS - 03 dec - 20:3050 €
ESSENTIAL LENTEDINS - 25 feb - 18:0050 €
ESSENTIAL LENTEDINS - 25 feb - 20:3050 €

Attentie!

Een inschrijving via onze site is minimum 1 x verplicht per seizoen - hierdoor beschik je over een voorkeurrecht - 5 dagen voor de start van een nieuwe reeks binnen hetzelfde seizoen sturen wij standaard een uitnodiging per mail.

Wie

Iedereen die fit is kan deelnemen maar eerder geen beginners. Actieve sportievelingen bij voorkeur. Het aantal deelnemers wordt beperkt tot 35 om de kwaliteit te garanderen en de bewegingsruimte te vrijwaren. Wij leggen een wachtlijst aan indien nodig.

Prijs 

 • 50 € per persoon voor 9 weeksessies van elk minimum 60 minuten steeds op dinsdag
 • Indien u zich wenst in te schrijven klik dan op het oranje blokje SNEL NAAR ONS AANBOD en vul het document in. Een probeerles is mogelijk mits aangeduid onderaan het document als mededeling én indien er plaatsen vrij zijn. Probeersessies vervallen automatisch indien de sessie volzet is met betalende deelnemers. 

  Uw inschrijving kan betaald worden via banconact/kredietkaart en wordt bevestigd via mail. Indien uitzonderlijk via overschrijving wordt betaald dan is die definitief na transfer van het lidgeld binnen de 10 dagen op rekeningnummer : BE61 6528 0018 5317 en houdt ook de aanvaarding van de annulaties's en ristorno's in. Bij niet-betaling binnen de 10 dagen sturen wij een betalingsherinnering.

 • Geen sessies in alle schoolvakanties tenzij ingehaald moet worden.Een probeerles kan mits voorafgaande aanvraag via mail of telefoon en mits de sessie niet volzet is. Invallen tijdens een sessie kan perfect mits pro rata inschrijvingsgeld.

 • Inschrijven kan zolang de sessies niet volzet zijn - éénmaal ingeschreven heeft ieder lid een voorkeurrecht voor alle volgende sessies.

Annulaties & ristorno's

 • Met doktersattest: integrale terugbetaling vanaf de 3e ziekteweek via een tegoedmail
 • Zonder doktersattest: geprorateerde terugbetaling mits grondige reden via een tegoedmail én na aftrek van 30 € verzekerings- en administratiekosten.

Annulaties of ristorno’s worden vanaf 01 september 2011 uitsluitend terugbetaald via een tegoedmail. Die kan aangewend worden om in de toekomst terug te komen bij davos inc, of kan doorgegeven of verkocht worden aan derden in een persoonlijke poging om hen tot sporten aan te zetten. Een tegoedmail behoudt zijn waarde zolang davos inc als vzw actief is en zal niet in contanten terugbetaald worden.

Kortingen

 • DIVA-korting :   50% op je eigen lidgeld per 3 nieuw aangebrachte leden.

Inbegrepen

 • Exclusief kado rond Kerstmis - voor zij die deelnemen aan de WINTERSESSIE
 • Heerlijk Paaskado - voor zij die deelnemen aan de LENTESESSIE
 • BA-verzekering - permanent

Waar 

Freinetschool De Tandem - Leopold Debruynestraat 56 - 8310 SInt-Kruis-Brugge (Sportzaal vooraan aan de straat) - parkeren (auto) kan langs de straat en op de parking links van de school - met de fiets of te voet kun je door het hekken - het is verboden te parkeren voor de grote poort (doorgang hulpdiensten).

Parkeren is een zaak van tijdig vertrekken. Kalender kan lichtjes wijzigen in de loop van het seizoen - via mail wordt iedere deelnemer op de hoogte gehouden.

Risico's

Het volgen van PILATES ESSENTIAL geschiedt op eigen gezondheidsrisico. Een lid verklaart zich fit voor het volgen van lessen en trainingen. Davos aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid inz. schade, diefstal of verlies van persoonlijke eigendommen van de cursist.

Lesgeefster

Beide lesgeefsters hebben ervaring in het geven van lessen in fitness, BBB & spinning en pilates. De sessies worden met stemversterking afgewerkt.

Vragen

martin.blomme@skynet.be – 0477 / 761 347