Pilates Toning Flow

Snel naar ons aanbod

Laatste nieuws

Update 13/05/2024 : de inschrijvingen voor het nieuwe seizoen 2024-2025 in september starten op zaterdag 18 mei om 08:00 - dan verschijnen de inschrijvingsblokjes live en kan u hierboven links op de oranje knop SNEL NAAR ONS AANBOD klikken om uw inschrijving te starten.

Het lidgeld is NIET verhoogd ondanks de prijsstijgingen zowat overal - wij zijn erg flexibel met onze democratische prijzen en werken zonder bindende, dure abonnementen. Sporten op uw maat en agenda is onze andere grote troef.

DATA SEIZOEN 2024-25 : wekelijks doorlopend - geen sessies in de herfst-kerst-krokus-paasvakantie

HERFST:  sept 12-19-26/okt 03-10-17-24/nov 07-14

 • alle info : martin.blomme@skynet.be 
 • een proefles is gratis, vrijblijvend en mogelijk indien plaats - ALTIJD eerst mailen voor de inschrijvingsprocedure
 • een onvolledige reeks op uw eigen maat kan meestal : ALTIJD eerst mailen voor de inschrijvingsprocedure
 • bevalt de lopende sessie je toch niet : stap dan zonder financieel verlies over binnen ons globaal aanbod

Info

Seizoen 2-Davos Inc brengt pilates toning flow voor 50 euro voor 9 sessies van 60 minuten : pilates moet absoluut voor iedereen betaalbaar zijn.

Pilates kent iedereen : bewegen op een langzame en gecontroleerde manier met ondersteuning van je ademhaling. Pilates toning flow gaat een stap verder : meer uitdagend en meer gevorderd omdat alle oefeningen in een reeks (flow) na elkaar worden uitgevoerd. Dit wordt wekelijks en systematisch aangeleerd.

Davos Inc organiseert aan 5.56 euro per uur op donderdagen vanaf 15 februari 2024 een reeks pilates toning flow van 9 weken te Sint-Andries-Brugge - veruit de meest democratische prijs in het Brugse Ommeland. Breng uw matje mee !

Wat

Pilates toning flow is een workout die uitdagender is dan gewone klassieke pilates. De oefeningen worden non-stop na elkaar uitgevoerd in een reeks (flow), vooral in het laatste deel van de sessie : volhouden is de aanhoudende boodschap. Dit heeft een mooie impact op het lichaam. Een concept van een gemakkelijk te volgen les, waar voldoende afwisseling voor de ook wat gevorderde sporter in het aanbod zit. Met toning wordt het ontwikkelen van een betere lichaamsbouw bedoeld : flexibiliteit en versterkende kracht.

Tijdens een pilates toning flow-les pak je zowel lichaam als geest aan en werk je aan het versterken van je core (bil-, buik- en rugspieren). Een sterke core is belangrijk voor je houding tijdens dagelijkse activiteiten, zoals bijvoorbeeld wandelen, fietsen, optillen en stilzittend werken achter een bureau.

Bij de start van de sessie wordt opgewarmd op de mat, blote voeten of sokken - geen springoefeningen. De diverse oefeningen worden zowel staan als liggend uitgevoerd, rustig en op tempo. Alles is low-impact, er wordt niet gelopen noch gesprongen.

Voordelen : 

 • Verbetert je lichaamshouding
 • Workout voor het gehele lichaam
 • Meer energie
 • Verlengt en versterkt je spieren
 • Betere coördinatie
 • Soepeler lichaam

Wat niet

Pilates toning is GEEN yoga : op het eerste opzicht lijken yoga en pilates misschien op elkaar, maar toch zijn ze erg verschillend. Waar bij yoga de focus ligt op het in balans brengen van lichaam en geest, ligt de focus bij pilates op het versterken van de spieren. Wat de twee wel gemeen hebben, is dat er bij beide trainingsvormen aandacht wordt besteed aan de ademhaling.

Aanbod 2024-25 - seizoen 2

HERFST SINT-ANDRIESDON - 12 sept- 19:0050 €
WINTER SINT-ANDRIESDON - 28 nov - 19:0050 €
LENTE SINT-ANDRIESDOND - volgt - 19:0050 €

Attentie!

Een inschrijving via onze site is minimum 1 x verplicht per seizoen - hierdoor beschik je over een voorkeurrecht - 5 dagen voor de start van een nieuwe reeks binnen hetzelfde seizoen sturen wij standaard een uitnodiging per mail.

Wie

Iedereen die fit is kan deelnemen. Het aantal deelnemers wordt beperkt om de kwaliteit te garanderen en de bewegingsruimte te vrijwaren. Wij leggen een wachtlijst aan indien nodig.

Prijs 

50 € per persoon voor 9 weeksessies van elk minimum 60 minuten steeds op donderdag - gelieve een ligmatje mee te brengen

Indien u zich wenst in te schrijven klik dan op het oranje blokje SNEL NAAR ONS AANBOD en vul het document in. Een probeerles is mogelijk mits aangeduid onderaan het document als mededeling én indien er plaatsen vrij zijn. Probeersessies vervallen automatisch indien de sessie volzet is met betalende deelnemers. 

Uw inschrijving kan betaald worden via banconact/kredietkaart en wordt bevestigd via mail. Indien uitzonderlijk via overschrijving wordt betaald dan is die definitief na transfer van het lidgeld binnen de 10 dagen op rekeningnummer : BE61 6528 0018 5317 en houdt ook de aanvaarding van de annulaties's en ristorno's in. Bij niet-betaling binnen de 10 dagen sturen wij een betalingsherinnering.

Geen sessies in de herfst-kerst-krokus- en paasvakantie tenzij ingehaald moet worden.Een probeerles kan mits voorafgaande aanvraag via mail of telefoon en mits de sessie niet volzet is. Invallen tijdens een sessie kan perfect mits pro rata inschrijvingsgeld. Inschrijven kan zolang de sessies niet volzet zijn - éénmaal ingeschreven heeft iedere lid een voorkeurrecht voor alle volgende sessies.

Annulaties & ristorno's

 • Met doktersattest: integrale terugbetaling vanaf de 3e ziekteweek via een tegoedmail
 • Zonder doktersattest: geprorateerde terugbetaling mits grondige reden via een tegoedmail én na aftrek van 30 € verzekerings- en administratiekosten

Annulaties of ristorno’s worden vanaf 01 september 2011 uitsluitend terugbetaald via een tegoedmail. Die kan aangewend worden om in de toekomst terug te komen bij davos inc, of kan doorgegeven of verkocht worden aan derden in een persoonlijke poging om hen tot sporten aan te zetten. Een tegoedmail behoudt zijn waarde zolang davos inc als vzw actief is en zal niet in contanten terugbetaald worden.

Kortingen

 • DIVA-korting : 50% op je eigen lidgeld per 3 nieuw aangebrachte leden.

Inbegrepen

 • Exclusief kado voor zij die deelnemen aan de WINTERreeks
 • Heerlijk Paaskado - voor zij die deelnemen aan de LENTEreeks
 • BA-verzekering - permanent

Waar

Sint-Andries - Freinetschool De Boomhut - Sportzaal - Koning Leopold III -laan 102 - 8200 Sint-Andries

Parkeren is een zaak van tijdig vertrekken. Er is voldoende parkeermogelijkheid vooraan de site en in de buurt. Kalender kan lichtjes wijzigen in de loop van het seizoen - via mail wordt iedere deelnemer op de hoogte gehouden.

Risico's

Het volgen van Pilates geschiedt op eigen gezondheidsrisico. Een lid verklaart zich fit voor het volgen van lessen. Davos aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid inz. schade, diefstal of verlies van persoonlijke eigendommen van de cursist.

Lesgever

Lesgeefster is Inneke Blockeel : een afgestudeerde sportleerkracht met meer dan 25 jaar ervaring in het geven van groepslessen - zeer ervaren pilates instructeur met nadruk op het aanleren van een goede houding en volhardend de sessies blijven volgen. Haar leuze : kom en ervaar de positieve impact van pilates op jouw leven.

Vragen

martin.blomme@skynet.be – 0477 / 761 347