Yoga - Klassiek

Snel naar ons aanbod

Laatste nieuws

Update 13/05/2024 : de inschrijvingen voor het nieuwe seizoen 2024-2025 in september starten op zaterdag 18 mei om 08:00 - dan verschijnen de inschrijvingsblokjes live en kan u hierboven links op de oranje knop SNEL NAAR ONS AANBOD klikken om uw inschrijving te starten.

Het lidgeld is NIET verhoogd ondanks de prijsstijgingen zowat overal - wij zijn erg flexibel met onze democratische prijzen en werken zonder bindende, dure abonnementen. Sporten op uw maat en agenda is onze andere grote troef.

DATA SEIZOEN 2024-25 : wekelijks doorlopend - geen sessies in de herfst-kerst-krokus-paasvakantie

DATA HERFST ST-ANDRIES : sept 04-11-18-25/okt 02-09-16-23/nov 06

DATA HERFST ASSEBROEK  : sept 05-12-19-26/okt 03-10-17-24/nov 07

  • alle info : martin.blomme@skynet.be 
  • een proefles is gratis, vrijblijvend en mogelijk indien plaats - ALTIJD eerst mailen voor de inschrijvingsprocedure
  • een onvolledige reeks op uw eigen maat kan meestal : ALTIJD eerst mailen voor de inschrijvingsprocedure
  • bevalt de lopende sessie je toch niet : stap dan zonder financieel verlies over binnen ons globaal aanbod

Info

Davos Inc start het 10e seizoen yoga klassiek aan 70 euro voor 9 sessies van 75 minuten : yoga moet absoluut voor iedereen betaalbaar zijn.

Yoga is algemeen gekend en zonder twijfel goed voor lichaam en geest. De prijs die in veel centra gevraagd wordt is erg duur : tussen 8 en 12 euro per uur of 75 minuten, waanzinnig hoog en niet voor ieders budget. Voor ons is het een onrecht dat veel mensen zich budgettair geen toegang kunnen verschaffen.

Yoga oefeningen houden het lichaam gezond : ze verlengen en versoepelen de spieren, stimuleren de organen, geven zuurstof aan het organisme, zorgen voor een mooie lichaamshouding en brengen emoties en gedachten tot rust. Yoga helpt mee aan het groeiend lichaamsbewustzijn.

Davos Inc organiseert aan 6.22 euro per uur op donderdagen vanaf 09 september 2 yoga sessies klassiek van elk 9 weken te Assebroek en op woensdagen vanaf 08 september te Sint-Andries, veruit de meest democratische prijs in het Brugse Ommeland. Breng uw matje mee !

Wat

Het verbinden van je lichaam met je geest : de blik naar binnen om beter stand te houden tegen de buitenwereld.

Er zijn veel soorten yoga. De lesgever van deze yoga klassiek (statisch - traditionele Hatha) laat zich inspireren door de sutra's van Patanjala, algemeen erkend als één van de basisteksten voor yoga. Er zal aandacht zijn voor ethische principes (yama's en ni-yama's) en aandachts- en aardingsoefeningen, algemene opwarmingsoefeningen en klassieke asanas en chakra's. Er wordt gewerkt rond pranayama (energie halen uit de ademhaling) en de lessen bevatten ook steeds meditatie ofwel direct na een oefening ofwel op het einde. Er is ook ruimte voor spirituele duiding en een streepje humor tussenin. 

Wat niet

Geen verenging tot uitsluitend houdingen, flows, geen armliften, geen accessoires en geen te zware oefeningen (nekstand, te lange omgekeerde standen, ...). Geen speciale locaties noch outfits, geen selfieposes. Geen hybride vormen van yoga zoals dog-yoga, couple-yoga, yoga op paddle boards of in hete sauna-omgeving. Wij houden het simpel.

Aanbod 2024-25 - seizoen 10

YOGA - KLASSIEK

YK HERFST ST-ANDRIESWOE - 04 sep - 20:0070 €
YK WINTER ST-ANDRIESWOE - 20 nov-  20:0070 €
YK LENTE ST-ANDRIESWOE - volgt -  20:0070 €
YK HERFST ASSEBROEKDON - 05 sep - 19:0070 €
YK WINTER ASSEBROEKDON - 21 nov- 19:0070 €
YK LENTE ASSEBROEKDON - volgt- 19:0070 €
YK HERFST ASSEBROEKDON - 05 sept - 20:3070 €
YK WINTER ASSEBROEKDON - 21 nov -  20:3070 €
YK LENTE ASSEBROEKDON - volgt -  20:3070 €

Attentie!

Een inschrijving via onze site is minimum 1 x verplicht per seizoen - hierdoor beschik je over een voorkeurrecht - 5 dagen voor de start van een nieuwe reeks binnen hetzelfde seizoen sturen wij standaard een uitnodiging per mail.

Wie

Iedereen die fit is kan deelnemen. Het aantal deelnemers wordt beperkt om de kwaliteit te garanderen en de bewegingsruimte te vrijwaren. Wij leggen een wachtlijst aan indien nodig.

Prijs 

70 € per persoon voor 9 weeksessies van elk minimum 75 minuten op woensdag en op donderdag - gelieve een ligmatje mee te brengen

Indien u zich wenst in te schrijven klik dan op het oranje blokje SNEL NAAR ONS AANBOD en vul het document in. Een probeerles is mogelijk mits aangeduid onderaan het document als mededeling én indien er plaatsen vrij zijn. Probeersessies vervallen automatisch indien de sessie volzet is met betalende deelnemers. 

Uw inschrijving kan betaald worden via banconact/kredietkaart en wordt bevestigd via mail. Indien uitzonderlijk via overschrijving wordt betaald dan is die definitief na transfer van het lidgeld binnen de 10 dagen op rekeningnummer : BE61 6528 0018 5317 en houdt ook de aanvaarding van de annulaties's en ristorno's in. Bij niet-betaling binnen de 10 dagen sturen wij een betalingsherinnering.

Geen sessies in de herfst-kerst-krokus- en paasvakantie tenzij ingehaald moet worden. Een probeerles kan mits voorafgaande aanvraag via mail of telefoon en mits de sessie niet volzet is. Invallen tijdens een sessie kan perfect mits pro rata inschrijvingsgeld. Inschrijven kan zolang de sessies niet volzet zijn - éénmaal ingeschreven heeft iedere lid een voorkeurrecht voor alle volgende sessies.

Annulaties & ristorno's

  • Met doktersattest: integrale terugbetaling vanaf de 3e ziekteweek via een tegoedmail
  • Zonder doktersattest: geprorateerde terugbetaling mits grondige reden via een tegoedmail én na aftrek van 30 € verzekerings- en administratiekosten

Annulaties of ristorno’s worden vanaf 01 september 2011 uitsluitend terugbetaald via een tegoedmail. Die kan aangewend worden om in de toekomst terug te komen bij davos inc, of kan doorgegeven of verkocht worden aan derden in een persoonlijke poging om hen tot sporten aan te zetten. Een tegoedmail behoudt zijn waarde zolang davos inc als vzw actief is en zal niet in contanten terugbetaald worden.

Kortingen

  • DIVA-korting : 50% op je eigen lidgeld per 3 nieuw aangebrachte leden.

Inbegrepen

  • Exclusief kado rond Kerstmis - voor zij die deelnemen aan de WINTERSESSIE
  • Heerlijk Paaskado - voor zij die deelnemen aan de LENTESESSIE
  • BA-verzekering - permanent

Waar 

Assebroek  -  OC Sint-Kristoffel - Grote Zaal - Bossuytlaan 24

Sint-Andries - Freinetschool De Boomhut - Sportzaal - Koning Leopold III -laan 102 - 8200 Sint-Andries

Parkeren is een zaak van tijdig vertrekken. Wie ruim op tijd komt zal een dichte parkingplaats vinden, wie last-minute vertrekt riskeert verder te moeten parkeren   -   Kalender kan lichtjes wijzigen in de loop van het seizoen - via mail wordt iedere deelnemer op de hoogte gehouden.

Risico's

Het volgen van Yoga geschiedt op eigen gezondheidsrisico. Een lid verklaart zich fit voor het volgen van lessen. Davos aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid inz. schade, diefstal of verlies van persoonlijke eigendommen van de cursist.

Lesgever

Lesgever is Bart Vanacker, opgeleid in het Instituut voor Patanjala-yoga, één van de officieel erkende yogacentra in Vlaanderen. Terug te vinden op de lesgeverslijst van de Yogafederatie België. Ervaren lesgever bij Halasana yoga Eeklo. Lesgever bij start to yoga van Femma op diverse locaties. Diploma ter beschikking en op verzoek opvraagbaar.

Vragen

martin.blomme@skynet.be – 0477 / 761 347