Yoga - Balans

Snel naar ons aanbod

Laatste nieuws

Update 28/02/2024 : de LENTE reeks gaat definitief van start op 29 februari - wens je eerst de gratis try-out mee te maken mail dan uw komst : martin.blomme@skynet.be

Wij besparen mee : onze prijs is NIET verhoogd ondanks de prijsstijgingen zowat overal - wij zijn erg flexibel met onze democratische prijzen en werken zonder bindende, dure abonnementen. Sporten op uw maat en agenda is onze andere grote troef.

DATA LENTE SINT-MICHIELS : feb 29/ mrt 07-14-21-28/ apr 18-25/ mei 02-16

  • alle info : martin.blomme@skynet.be 
  • een proefles is gratis, vrijblijvend en mogelijk indien plaats - ALTIJD eerst mailen voor de inschrijvingsprocedure
  • een onvolledige reeks op uw eigen maat kan meestal : ALTIJD eerst mailen voor de inschrijvingsprocedure
  • bevalt de lopende sessie je toch niet : stap dan zonder financieel verlies over binnen ons globaal aanbod

Info

Seizoen 1  - Davos Inc brengt balansyoga voor 70 euro voor 9 sessies van 75 minuten : yoga moet absoluut voor iedereen betaalbaar zijn. 

Balansyoga of hormoonyoga loodst ons in de zoektocht naar balans in ons dagelijks leven. Balans op fysiek, energetisch, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. In het menselijk lichaam wordt de werking van organen en orgaanstelsels aangestuurd o.a. door hormonen. Hormonen zijn signaalstoffen die worden gemaakt door endocriene klieren (b.v. hypofyse, pijnappelklier, schildklier, bijnieren, pancreas, eierstokken) en door ons lichaam worden verspreid via de bloedbaan.

Bij vrouwen vanaf de ± 35ste verjaardag wordt de natuurlijke aanmaak van “vrouwelijke hormonen” vertraagd. Klinische verschijnselen komen zichtbaar pas jaren later, rond 50ste verjaardag. De Braziliaanse yoga-docente Dinah Rodrigues heeft daarom hormoonyoga ontwikkeld om de vrouwelijke gezondheid te ondersteunen en te bevorderen. Door  regelmatig deze oefeningen uit te voeren kunnen verschillende klachten aanzienlijk verminderen of verdwijnen.

Davos Inc organiseert aan 6.22 euro per uur op donderdagen vanaf 29 februari 2024 een reeks balansyoga van elk 9 weken te Sint-Michiels-Brugge - veruit de meest democratische prijs in het Brugse Ommeland. Breng uw matje mee !

Wat

Balans- of hormoonyoga combineert fysieke houdingen met ademhalingsoefeningen en korte meditaties. Ervaar je stress, vermoeidheid, prikkelbaarheid, stemmingswisseling, onregelmatige menstruaties, opvliegers, pijnlijke borsten… of wil je gewoon fit en gezond blijven? Wil je je hormonen (en emoties) in balans brengen en de energie te laten stromen? Dan is deze yogastijl iets voor jou!

De lessen zijn opgebouwd in een flow en starten met een algemene opwarming. Daarna komen er verschillende houdingen (staande, zittende en liggende) die de werking van verschillende klieren in balans brengen (met wekelijkse variaties. Er worden verschillende ademhalingstechnieken aangeleerd en toegepast tijdens de oefeningen. De lessen eindigen met korte meditatie en eindontspanning.

De lessen zijn geschikt voor alle leeftijdscategorieën. Bij uitdagende houdingen worden er verschillende moeilijkheidsgraden (of krama’s) voorgesteld. Om aan deze yogareeks deel te nemen is het belangrijk om zelfstandig van het liggen op de mat op te kunnen staan (zonder hulpmiddelen, bv. stoel).

We gebruiken een yogamat en 2 yogablokken/pers. (er is een beperkt aantal yogablokken beschikbaar in de zaal)   

Wat niet

Geen speciale nadruk op meditatie. Geen super uitdagende houdingen zonder voorbereiding. Geen wekelijks identiek hetzelfde houdingen.  

Aanbod 2024 - seizoen 1

YB LENTE SINT-MICHIELS BALANSYOGADON - 29 feb - 19:3070 €

Attentie!

Mensen die momenteel actief zijn moeten zich NIET opnieuw inschrijven voor toekomstige sessies : zij beschikken over een voorkeurrecht en worden gemaild.

Wie

Iedereen die fit is kan deelnemen. Het aantal deelnemers wordt beperkt om de kwaliteit te garanderen en de bewegingsruimte te vrijwaren. Wij leggen een wachtlijst aan indien nodig.

Prijs 

70 € per persoon voor 9 weeksessies van elk minimum 75 minuten steeds op donderdag - gelieve een ligmatje mee te brengen !

Indien u zich wenst in te schrijven klik dan op het oranje blokje SNEL NAAR ONS AANBOD en vul het document in. Een probeerles is mogelijk mits aangeduid onderaan het document als mededeling én indien er plaatsen vrij zijn. Probeersessies vervallen automatisch indien de sessie volzet is met betalende deelnemers. 

Uw inschrijving kan betaald worden via banconact/kredietkaart en wordt bevestigd via mail. Indien uitzonderlijk via overschrijving wordt betaald dan is die definitief na transfer van het lidgeld binnen de 10 dagen op rekeningnummer : BE61 6528 0018 5317 en houdt ook de aanvaarding van de annulaties's en ristorno's in. Bij niet-betaling binnen de 10 dagen sturen wij een betalingsherinnering.

Geen sessies in de Kerst- en Paasvakantie tenzij ingehaald moet worden.Een probeerles kan mits voorafgaande aanvraag via mail of telefoon en mits de sessie niet volzet is. Invallen tijdens een sessie kan perfect mits pro rata inschrijvingsgeld. Inschrijven kan zolang de sessies niet volzet zijn - éénmaal ingeschreven heeft iedere lid een voorkeurrecht voor alle volgende sessies.

Annulaties & ristorno's

  • Met doktersattest: integrale terugbetaling vanaf de 3e ziekteweek via een tegoedmail
  • Zonder doktersattest: geprorateerde terugbetaling mits grondige reden via een tegoedmail én na aftrek van 30 € verzekerings- en administratiekosten

Annulaties of ristorno’s worden vanaf 01 september 2011 uitsluitend terugbetaald via een tegoedmail. Die kan aangewend worden om in de toekomst terug te komen bij davos inc, of kan doorgegeven of verkocht worden aan derden in een persoonlijke poging om hen tot sporten aan te zetten. Een tegoedmail behoudt zijn waarde zolang davos inc als vzw actief is en zal niet in contanten terugbetaald worden.

Kortingen

  • DIVA-korting : 50% op je eigen lidgeld per 3 nieuw aangebrachte leden.

Inbegrepen

  • Exclusief kado 
  • Heerlijk Paaskado - voor zij die deelnemen aan de LENTESESSIE
  • BA-verzekering - permanent

Waar

Sint-Michiels-Brugge - Sint-Lodewijkscollege - Spoorwegstraat 250 

Parkeren is een zaak van tijdig vertrekken. Er is voldoende parkeermogelijkheid vooraan de site en in de buurt. Kalender kan lichtjes wijzigen in de loop van het seizoen - via mail wordt iedere deelnemer op de hoogte gehouden.

Risico's

Het volgen van Pilates geschiedt op eigen gezondheidsrisico. Een lid verklaart zich fit voor het volgen van lessen. Davos aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid inz. schade, diefstal of verlies van persoonlijke eigendommen van de cursist.

Lesgever

Lesgeefster is Larissa Derkatcheva - arts van opleiding - volgde een erkende 4-jarige opleiding yogadocent van de Belgische Yogafederatie - geeft nu reeds sessies aan een eigen groep.

Vragen

martin.blomme@skynet.be – 0477 / 761 347